01-03
KATALOG
6.1.-31.3.2024

PRVI ZDRUŽIL NEZDRUŽLJIVO - RIŽ IN ČOKOLADO

Zvečevo d.d. je hrvaško podjetje za proizvodnjo slaščic s sedežem v Požegi.

Ustanovljeno je bilo leta 1921 pod imenom Stock cognac Medicinal, današnje ime pa ima od leta 1951. Danes podjetje deluje kot delniška družba v večinski zasebni lasti in se ukvarja izključno s proizvodnjo čokolade.
V svoji dolgi zgodovini je Zvečevo dvakrat sodelovalo s švicarskim podjetjem Nestle, ki je prineslo posodobitev in avtomatizacijo z novimi znanji, tehnologijami in recepturami za različne vrste čokoladnih izdelkov. Poleg čokolad in sorodnih čokoladnih izdelkov proizvaja tudi alkoholne pijače, naravne sokove ter vaflje in piškote.

Največjo širitev je doživela z ustanovitvijo mlekarne v sklopu tovarne, ki je omogočila neodvisnost pri dobavi masla in mleka v prahu, potrebnega za proizvodnjo čokolade.
V šestdesetih letih prejšnjega stoletja so najbolj znane zvečevske znamke "Mikado" (prva čokolada z rižem na svetu, 1964), "Braco" in "Seka" (1957), polnjene čokolade "Volim te!" (Prva čokolada s tremi polnili v eni tablici, 1963) in "Samo ti!" (1963).

Številni izdelki Zvečevo so prejeli številna priznanja za kakovost v regiji in tujini. Danes ima Zvečevo najpomembnejše in najvišje tehnološke certifikate.
V letu 2021 je Zvečevo praznovalo 100. rojstni dan, njegove nagrajene blagovne znamke pa še vedno ostajajo najstarejše živeče znamke čokolade na tem območju.
TRGOVINA
ASORTIMA
Mikado čokolada z rižem
Tablica 225 g
Več
Mikado čokolada z rižem
Tablica 150 g
Več
Mikado čokolada z rižem
Tablica 75 g
Več
Mikado čokolada z integralnim rižem 55%
Tablica 75 g
Več
Mikado Premium Nougat
Tablica 100 g
Več
Mikado Premium Krokant
Tablica 100 g
Več
Mikado Dark Choco Mousse Pomaranča
Tablica 100 g
Več
Mikado Dark Choco Mousse Borovnica
Tablica 100 g
Več
Mikado Dark Choco Mousse Malina
Tablica 100 g
Več
Mikado mlečna čokolada brez dodanega sladkorja
Tablica 100 g
Več
Mikado čokolada s koščki lešnika brez dodanega sladkorja
Tablica 100 g
Več
Mikado temna čokolada brez sladkorja
Tablica 100 g
Več
GOSTINSTVO
ASORTIMA