04-06
KATALOG
1.4.-30.6.2024

Ahac je družinsko podjetje, v katerem so v središču poslovanja ljudje. Nenehno smo usmerjeni v razvijanje kulture naše družbe in v ustvarjanje prijaznega, odprtega in ustvarjalnega delovnega okolja, v katerem se ljudje profesionalno razvijajo in gojijo spoštovanje ter zaupanje drug v drugega.

Kdo smo?

Vsaka druga oseba v Sloveniji vsaj enkrat tedensko uporablja naše blagovne znamke in znamke, ki jih distribuiramo. Sleherni prebivalec Slovenije je že slišal za naše blagovne znamke in znamke, ki jih dobavljamo. V vsaki hiši v Sloveniji je najti vsaj en izdelek blagovne znamke, ki je pod našim okriljem. 


Ta dosežek prinaša veliko odgovornost – pa tudi veliko priložnosti.
Smo Ahac, podjetje, ki pod svojo streho skrbi za stotine svetovnih blagovnih znamk. Podjetje, ki svojim poslovnim partnerjem že trideset let odpira poti do kupcev in jim pomaga razviti ter pozicionirati blagovne znamke. Smo eden od največjih distributerjev v Sloveniji s široko mrežo partnerskega sodelovanja v gostinstvu in trgovini.


Vaše znamke


V prodajnem portfelju imamo vrsto svetovnih blagovnih znamk, ki jih uvažamo in distribuiramo, ter številne ugledne domače in tuje blagovne znamke, za katere izvajamo distribucijo do posamičnih ciljnih kupcev v trgovini in gostinstvu. 

Naše znamke

 

                 

Zato smo si zaželeli postati del vsakega doma v naši državi. Želeli smo si tudi, da tradicionalne slovenske znamke ostanejo doma, v Sloveniji. To ni le besedičenje – to je tisto, kar nas vodi pri vseh odločitvah in usmerja naša dejanja na vseh ravneh poslovanja.


S pridobitvijo pravice do uporabe blagovne znamke Droga za vložnine, priloge in omake smo razširili svojo dejavnost tudi v proizvodnjo živil. Danes z ljubeznijo in skrbnostjo ustvarjamo kakovostne vložene izdelke Droga v proizvodnem obratu Gosad v Središču ob Dravi, hkrati pa vlagamo živila tudi za nekatere druge blagovne znamke.


Blagovna znamka Iskra s svojo dolgoletno tradicijo še vedno prinaša izjemno prepoznavnost in moč. To si želimo ohraniti. Zato smo svoje poslovanje razširili tudi na področje tehničnih izdelkov široke potrošnje, kjer razvijamo in distribuiramo izdelke za dom, vrt in delavnico pod blagovnima znamkama Iskra in Iskra ERO.

Zakaj Ahac?

Smo ekipa, ki nam uspeva tudi v stvareh, na katere ne naletite pogosto: ko rastemo, vi z nami rastete še bolj!


Visoko cenimo svoje partnerje in njihove blagovne znamke. Zato z najsodobnejšimi distributivnimi tehnikami in postopki vsakodnevno obvladujemo zahteven in spremenljiv trg, hkrati pa zagotavljamo cilje naših partnerjev.

Vrhunsko obvladujemo storitve dobavnih verig. Z vašimi znamkami lahko sodelujemo v okviru dobavne verige, kar znižuje obratovalne stroške in poveča učinkovitost vašega delovanja.


Smo prilagodljivi


Najsi potrebujete zanesljivega partnerja za prodajo kakovostnih izdelkov, celovito rešitev dobavne verige na nacionalni ravni ali karkoli vmes – Ahac je pravi za vas. Ponudbo prilagodimo vašim ciljem, da okrepimo vaše podjetje. Tako boste lahko znižali stroške poslovanja in povečali učinkovitost.

Smo izkušeni


Z distribucijo in uvozom se ukvarjamo že trideset let in logistiko poznamo do srži. Poleg tega smo tudi sami lastniki uveljavljenih slovenskih blagovnih znamk in kot proizvajalci dobro razumemo celoten ustvarjalni postopek od proizvodne hale do končnega kupca. Ko nam zaupate svojo blagovno znamko, bomo zanjo skrbeli, kot da je naša.

Smo zanesljivi


Naš dostop do široke mreže trgovskih verig in prodajnih mest zagotavlja, da boste imeli vselej na voljo celotno paleto kakovostnih izdelkov in storitev, ki jih potrebujete.

A po duši smo ostali enaki


Trideset let, sto zaposlenih in tisoč strank in znamk kasneje - naš posel se je seveda zelo spremenil. Toda mi se nismo.


Enako navdušeni nad vsakim uspehom, enako zaskrbljeni nad vsako težavo, enako veseli, ko vsak dan pridemo na delo. Le več nas je danes.

Vrednote in načela

Trenutek prave odločitve je naša zaveza, da bomo od trenutka, ko postanemo partnerji, proaktivno in kakovostno zagotavljali najboljšo skrb za blagovne znamke vašega podjetja, od vaših skladišč do polic velikih trgovskih verig. Zagotavljamo prave rešitve, vrhunske storitve in pomoč, ki jo potrebujete za uspeh.


Ko stremimo k cilju, da postanemo največji slovenski dobavitelj živilskih in neživilskih izdelkov, vam hkrati pomagamo postati največji v vaši panogi. 


NAŠE VREDNOTE:


Kakovost na prvem mestu.

Tržimo kakovostne blagovne znamke in ponujamo storitve vrhunske kakovosti, ki našim strankam pomagajo rasti, potrošnikom pa zagotavljajo kakovostno izbiro. To smo že naredili, to delamo in tako bomo ravnali tudi v prihodnosti.

Kakovost, h kateri stremimo in kateri smo zavezani, odraža odnos in gradi vzdušje, v katerem sodelujemo med seboj in s partnerji.

NAŠA NAČELA:


Predvsem spoštovanje

Prepričani smo, da spoštovanje vsakemu posamezniku pomaga uresničiti njegov največji potencial.

Zato:


 • spoštujemo svoje poslovne partnerje in njihov posel, naše zaposlene in njihove potrebe;
 • spoštujemo vse razlike: trudimo se navdihovati svojo ekipo in ji omogočati, da dosega visoke standarde in zahtevne cilje;
 • spoštujemo okolje in družbo, kar izkazujemo z različnimi dejanji in prizadevanji.

POSLANSTVO:


Ko rastemo mi, rastete tudi vi.

Svoje veščine, znanje in strokovnost uporabljamo za izpopolnjevanje in inoviranje prodaje ter povečanje poslovne učinkovitosti.

 • Svojim poslovnim partnerjem odpiramo poti do kupcev. Pomagamo jim, da svoje blagovne znamke razvijajo in pozicionirajo v skladu z lastno strategijo.
 • Kupcu želimo ponuditi najboljše izdelke, ki prinašajo pričakovano razmerje med kakovostjo in ceno.
 • Trgu ponujamo kakovostne živilske izdelke lastne proizvodnje, ki jih dopolnjujemo z novimi.
 • Trgu ponujamo tudi tehnično blago široke potrošnje pod blagovnima znamkama Iskra in Iskra ERO, saj želimo svojim kupcem nuditi tudi neživilske izdelke - za dom, vrt in delavnico.

VIZIJA:


Najboljši in največji, skupaj z vami.

Naša vizija je, da združimo moči, da vašemu podjetju in blagovnim znamkam skupaj zagotovimo:

 • rast prodaje,
 • dostop do vseh delov države,
 • dostop do največjih trgovskih verig,
 • nenehno podporo in strokovne nasvete,
 • konkurenčne cene.

Podpora družbi

Delujemo v skladu z načelom, da je nujno ceniti okolje in naravo ter prispevati k ustvarjanju boljše prihodnosti. Od družbe smo prejeli veliko, zato ji želimo veliko tudi vrniti. To ni le naša hvaležnost, ampak tudi naša zaveza.


Z zavestjo o družbeni odgovornosti sledimo svoji nameri, da za večjo kakovost družbenega življenja prispevamo k sodobnemu izobraževanju in usposabljanju, športu, kulturi in umetnosti, obenem pa skrbimo za čistočo okolja in varovanje narave.

SKRB
ZA OKOLJE


Skrb za okolje pomeni skrb za prihodnost. Čisto in zdravo okolje želimo ohraniti tudi za prihodnje rodove. 

Zato:

  • s svojim delovanjem aktivno sodelujemo pri varovanju okolja;
  • z večanjem učinkovitosti upravljanja z odpadki in porabe energije prispevamo tudi k boljšim poslovnim rezultatom: 
  • je odgovornost do okolja ena izmed pomembnih vrednot, ki nas vodijo pri vsakdanjem delu.ODPADKI


Ločeno zbiranje odpadkov ni samo zakonska zahteva, temveč tudi naša skupna odgovornost. S pravilnim ločevanjem pripomoremo k učinkovitejši nadaljnji predelavi odpadkov, k ohranjanju naravnih virov in varčevanju z energijo, saj so lahko odpadki vir sekundarnih surovin in energije. 


Zato:

  • za odpadno embalažo skrbimo strogo v skladu z vsemi predpisi; 
  • vse odpadke, ki nastajajo pri našem delovanju, odlagamo na primerno odlagališče ali jih predajamo pooblaščenim družbam v recikliranje in odvoz; 
  • izdelke, ki jim je potekel rok uporabe in niso več primerni za prodajo, predamo pooblaščenim družbam, ki poskrbijo za nadaljnjo obdelavo.

ENERGETSKA
UČINKOVITOST


Učinkovita raba energije pomeni, da za doseganje enakega učinka in enakih ciljev z uporabo sodobne tehnologije porabimo manj energije. Da smo energetsko učinkoviti, z energijo upravljamo skrbno. Na ta način skrbimo za okolje že danes, podnebno vzdržnost planeta pa ohranjamo tudi za jutri, ko bo dom tistim, ki pridejo za nami.


Naša država je enakomerno osončena in ima velik potencial za izkoriščanje sončne energije. Strokovnjaki ocenjujejo, da lahko že s postavitvijo sončne elektrarne z močjo enega kilovata zmanjšamo emisije CO2 za približno pol tone. 

Zato:

  • skrbimo, da je naš vozni park sestavljen iz okolju prijaznih vozil; 
  • z optimizacijo poti skrbimo za zmanjšanje porabe energentov;
  • nekatera transportna vozila v naših skladiščih v celoti poganja električna energija;
  • so naši objekti energetsko učinkoviti;
  • skrbimo za primerno porabo energije za hlajenje in ogrevanje; 
  • uporabljamo varčne sijalke, varčno računalniško opremo in drugo tehnično opremo; 
  • smo v letu 2018 v proizvodnem obratu Gosad ob novih skladiščnih kapacitetah prenovili še sistem ogrevanja, ki je s prehodom na zemeljski plin zdaj učinkovitejši in prijaznejši do okolja;
  • smo na strehi upravne stavbe v Šentjurju spomladi 2020 postavili sončno elektrarno za samooskrbo, s čimer smo po svojih močeh pripomogli h kakovostnejšemu bivanju v domačem okolju.
 

SPONZORSTVA IN DONACIJE


Z materialnimi ali denarnimi sredstvi podpiramo lokalne športnike, ki s svojim zgledom in zanosom pozitivno vplivajo na razvoj svojega okolja. Smo redni sopotnik mnogih društev in dogodkov, ki skrbijo za lokalni utrip v naših krajih. Prav tako podpiramo nekatere pomembne nacionalne zgodbe. Smo podporniki sindikatov in izobraževalnih ustanov, tudi za marginalizirane skupine ljudi. Prav ti so deležni naše posebne pozornosti in skrbi.

Zato:

  • Podpiramo šport in zdrav življenjski slog: Športno rekreativno društvo Tuš tim, Ženski nogometni klub Beltinci, Konjeniško društvo Slovenske gorice iz Lenarta, Nogometni klub Celje, Košarkarski klub Šentjur, RK Slovenije, prostovoljna gasilska društva, KD Obrež, Taekwon-do klub Ahac, glasbeni ustvarjalci...
  • Podpiramo družbo in dogodke, rešujemo težave: številna humanitarna društva in župnije v širši okolici, 3. Afroditin tek v organizaciji Štajerskega vala, Društvo reševalnih psov Logatec, RK Hrastnik - prizadetost občanov zaradi Covid-19...Hvaležni smo, da lahko pomagamo tistim, ki pomoč res potrebujejo.

Človeški viri

Ahac ne pozna meja. Tudi o talentu razmišljamo enako.Smo ekipa, ki deli isto poslanstvo, vizijo in temeljne vrednote. Vodstvo podjetja Ahac sestavlja pestra skupina posameznikov, ki so v podjetje prinesli svoje strokovno znanje, izkušnje in veščine ter visoko stopnjo integritete. 

Čeprav smo si različni, imamo nekaj skupnega: delimo si strast do uspeha podjetja, željo po doseganju ciljev, pa tudi željo, da prispevamo k uspehu naših partnerjev in zadovoljstvu vseh zaposlenih. 

Tak pristop je iz Ahaca naredil izjemno uspešno podjetje z velikim, ustvarjalnim in izvedbenim potencialom. 

Talenti so lahko zelo različni: če menite, da imate vsaj enega in ga želite polno razviti ter uporabiti na katerem od naših delovnih mest, se obrnite na nas.


Prepričani smo, da je talent tako mojstrsko upravljanje sektorja kot mojstrsko upravljanje tovornjaka. In tudi vse vmes.


Svojim zaposlenim obljubljamo prvovrstno delovno izkušnjo, ki omogoča kar najprijetnejše življenje v Ahacu. Ponujamo delovno okolje, ki temelji na odgovornosti, opolnomočenju in splošnem zaupanju ter omogoča kakovostno delo, ki je ključno za uspeh ekipe.

Sodelavcem se tudi prijazno zahvaljujemo in jih nagrajujemo za njihov prispevek.


Pošljite nam svoj življenjepis in motivacijsko pismo. Poklicali vas bomo, ko se odpre položaj, ki ustreza vašemu profilu. 

Vabimo vas tudi, da bi pogledate naša trenutna prosta delovna mesta.

Press center

Na tej spletni strani boste našli najpomembnejše informacije o našem podjetju. Za dodatna vprašanja in informacije za medije, pišite: informacije@ahac.si


Ahac je družinsko podjetje, ustanovljeno 1991 v majhni vasi Stopče, vendar smo danes dejansko nacionalno slovensko podjetje, s sedežem v Šentjurju.

V Sloveniji zaposlujemo več kot
110 ljudi v 5 poslovnih enotah. Letno distribuiramo več kot 300 svetovnih in nacionalnih blagovnih znamk in 4.500 izdelkov na 5.000 prodajnih mestih. Na leto proizvedemo dober milijon kilogramov izdelkov Droga in razvijemo okrog 70 novih izdelkov Iskra In Iskra ERO

Že samo te številke zlahka kažejo, da je Ahac precej veliko in kompleksno podjetje, vendar v poslovanju še vedno ohranjamo preprostost, učinkovitost in hitrost.


 
Spoznajte nas:
 
Več o podjetju najdete na povezavi  O nas.


Sogovorniki za medije v podjetju Ahac:
 

 
Roman Moškotevc, ustanovitelj in direktor podjetja Ahac.
Vaš prvi sogovornik za intervju, prava oseba za strateška in splošna poslovna vprašanja o podjetju.

 
Žan Moškotevc, prokurist in vodja PE Tehnika v podjetju.
Z veseljem bo odgovoril na vsa vprašanja novinarjev v zvezi z dejavnostjo podjetja s področja tehničnih izdelkov, zlasti blagovnih znamk Iskra in Iskra ERO.
 
Tatjana Kostanjevec, vodja marketinga v podjetju.
Lahko vam da vse pomembne informacije o trženjskih in promocijskih strategijah podjetja.
 
Obvestila za javnost

Bodite na tekočem. Oglejte si najnovejše novice in obvestila za javnost iz našega podjetja.

Letna poročila

Uporaba letnih poročil je namenjena samo za raziskave medijev in poročanje v medijih, za študentske in druge raziskave in se lahko uporablja samo s sklicevanjem na vir. Prepovedano je nepooblaščeno kopiranje in podvajanje, pa tudi citiranje brez navajanja vira.

Prenos letnih poročil:
2022, 2021, 2020201920182017

Če je naveden, je obvezno navesti referenčni vir v obliki:
Letno poročilo (leto) podjetja Ahac.

Osnovni podatki
AHAC d.o.o.
Stopče 31, 3231 Grobelno
 informacije@ahac.si

Matična številka: 5473080000
Davčna številka: 69092958

Transakcijski računi
SI56 0223 4025 5433 931 (NLB d.d.)
SI56 3300 0000 6209 931 (ADDIKO BANK d.d.)
SI56 0311 8100 1085 293 (SKB d.d.)
SI56 0400 1004 9588 911 (NOVA KBM d.d.)
SI56 1010 0005 2104 806 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.)