01-03
KATALOG
6.1.-31.3.2024

DOLGOROČNA TRAJNOST, GOSPODARNOST IN POZITIVNI VPLIV NA OKOLJE

Zgodovina podjetja Bonduelle sega nazaj v leto 1853, vendar se je proizvodnja klasičnih izdelkov v pločevinkah začela šele leta 1926, po drugi svetovni vojni pa je Bonduelle leta 1947 postala znana in priljubljena blagovna znamka.

Bonduelle je družinsko podjetje, ki že skozi sedem generacij stremi h kmetijski pridelavi, ki spoštuje tako kmetijska zemljišča kot ljudi. Misija družinskega podjetja je prizadevanje za učinkovito, inteligentno in pravično agroekologijo, za katero je prihodnost izredno pomembna. 

Gojenje stročnic in zelenjave

S tem se manj obremenjuje okolje in ponuja široko paleto hranilnih snovi, barv, tekstur in okusov, zaradi česar se podjetje zavzema za spodbujanje prehrane na rastlinski osnovi, torej prilagodljive prehrane.

Podjetje na podlagi svojih zavez deluje v duhu trajnosti z več vidikov:

- Sodeluje z več kot 2000 kmetovalci po vsej Evropi, in spodbuja svoje partnerje k prilagajanju alternativnih agroekoloških tehnik in preizkušanju inovativnih kmetijskih praks.
- Podjetje pomaga ohranjati biotsko raznovrstnost - dolžnost partnerskih kmetovalcev je, da čim bolj naravno obdelujejo svojo zemljo, da zaščitijo tla in biotsko raznovrstnost.
- Bonduelle ima raje madžarske in lokalne pridelke - zelenjavo prideluje s pravimi dejavniki, sredi sezone jo obira zrelo in nato lokalno obdela, da se tako ohrani okus, tekstura ter vsebnost vitaminov in mineralov.
- Podjetje se zavzema za zmanjšanje seznama sestavin v svojih receptih - njihov cilj je, da imajo v svojih izdelkih čim manj sestavin in da zmanjšajo aditive v svojih izdelkih.
- Bonduelle se zavzema za ustvarjanje embalaže, ki spoštuje planet - do leta 2020 se vsa konzervirana in steklena embalaža lahko reciklira, cilj do leta 2025 pa je, da bi  postopoma dosegli vse svoje embalažne materiale združljive s sistemi za recikliranje ali primerne za ponovno uporabo.
- Poleg organskih (bio) živil podjetje ponuja tudi izdelke, za katere je zagotovljeno, da ne vsebujejo ostankov pesticidov.

Bonduelle Gold

Gre za sorto koruze, ki ima sladek okus zaradi naravne vsebnosti sladkorja v koruzi. Podjetje že več kot 160 let sodeluje s svojimi partnerji kmetovalci za razvoj zelenjave, prijazne do zemlje, vode in zraka. V njihovi ponudbi je super sladka in hrustljava sladka koruza izdelkov Bonduelle Gold prva, ki je prejela oceno brez ostankov pesticidov. To pomeni, da izdelki zajamčeno vsebujejo manj kot 0,00001 g / kg fitofarmacevtskih sredstev - torej prisotnosti takih snovi v trenutnih laboratorijskih razmerah ni mogoče zaznati, kar potrjujejo tudi meritve. 

Po načrtih bodo kasneje ponudbo razširili z dodatnimi izdelki, za katere je zagotovljeno, da ne vsebujejo ostankov pesticidov.
TRGOVINA
ASORTIMA
Rdeči fižol
Pločevinka 400 g
Več
Gold Mexico mix
Pločevinka 340 g
Več
Rjavi fižol
Pločevinka 165 g
Več
Rjavi fižol
Pločevinka 310 g
Več
Čičirika
Pločevinka 310 g
Več
Mladi grah
Pločevinka 200 g
Več
Mladi grah
Pločevinka 400 g
Več
Mladi grah
pločevinka 3 x 200 g
Več
Mladi grah
Pločevinka 2 x 200 g
Več
Koruza v zrnju
Pločevinka 170 g
Več
Gold koruza v zrnju
steklenica 530 g
Več
Gold sladka koruza
Pločevinka 340 g
Več
Gold sladka koruza
Pločevinka 170 g
Več
Gold sladka koruza
Pločevinka 2 x 170 g
Več
Gold sladka koruza
Pločevinka 3 x 170 g
Več
Gold BIO koruza
Pločevinka 150 g
Več
Sojini kalčki
Pločevinka 400 g
Več
Mexico mix
Pločevinka 170 g
Več
Bon menu rdeči fižol Barbeque
Pločevinka 430 g
Več
Bon menu rdeči fižol Chilli
Pločevinka 430 g
Več
Bon menu rdeči fižol Mexicana
Pločevinka 430 g
Več
Bon menu beli fižol Curry
Pločevinka 430 g
Več
GOSTINSTVO
ASORTIMA