04-06
KATALOG
1.4.-30.6.2024

NAJ ZASIJE ZA VAŠ LOKAL IN GOSTE

Glavne dejavnosti družbe TKI Hrastnik so razvoj proizvodnje, predelava in prodaja osnovnih industrijskih kemikalij, specialnih in laboratorijskih kemikalij ter izdelkov za široko potrošnjo. Znani so po:

  • kakovosti, kjer imajo pridobljene različne certifikate, 
  • osredotočenosti na odjemalce, 
  • odgovornosti za okolje. 

Vedno več pozornosti se v vsakodnevnem življenju in na vsakem koraku namenja higienskim postopkom in čiščenju. Zahteve in potrebe pri čiščenju so raznovrstne, zato je treba uporabljati posebej prilagojena čistila. V TKI Hrastnik, d.d. so v ta namen iz lastnih surovin razvili pester program čistilnih in dezinfekcijskih sredstev za široko potrošnjo.

STROJNO POMIVANJE POSODE

Megamax Profi – ProWash W, sredstvo za strojno pomivanje posode, 12 l 

Je alkalno tekoče sredstvo za strojno pomivanje posode, ki se redči in meša z vodo v vseh razmerjih.  Primeren je za pomivanje t.i. »bele posode« – krožniki, porcelan, skodelice, kozarci, inox posoda, itd.
Uporablja se v  koncentraciji 2 do 6 g/l vode pri temperaturi 55 do 65 °C. Doziranje se prilagodi stopnji trdote vode. Priporoča se uporaba mehke vode. 

Megamax Profi  Clear Neutral, izpiralna tekočina, 10 kg

Megamax Profi  Clear Neutral  je tekočina za izpiranje po strojnem pomivanju posode. Uporablja se za izpiranje posode v profesionalnih pomivalnih strojih v restavracijah, hotelih in kuhinjah. Omogoča hitrejše sušenje, daje posodi sijaj in regulira pH vrednost.  Primerna je za vse tipe industrijskih pomivalnih strojev.  Izpiralna tekočina se dozira v koncentraciji 0,1-0,6 g na 1 l vode, odvisno od  vrste materiala posode in stopnje trdote vode.  

ČIŠČENJE IN RAZMAŠČEVANJE

Megamax Profi Blis ALC, univerzalno sredstvo za čiščenje vseh trdih površin, 5 kg

Sredstvo je namenjeno za ročno čiščenje vseh površin iz naravnega in umetnega kamna, keramike, plastike in ostalih umetnih mas, lakiranih materialov, emajliranih površin in površin iz nerjavečega jekla. 
Uporablja se za vzdrževanje higiene v šolah, bolnicah, javnih kuhinjah, poslovnih prostorih in hotelih. Čistilno sredstvo odlično odstranjuje maščobo, umazanijo in vodni kamen, ne povzroča lis ter površinam vrača sijaj (brez brisanja). Izpiranje ni potrebno. Vsebuje alkohol za hitrejše sušenje očiščene površine brez lis. 

Megamax Profi Kitchen, sredstvo za čiščenje in razmaščevanje v kuhinji, 750 ml

Sredstvo je namenjeno čiščenju in razmaščevanju vseh površin v kuhinji: kuhinjske nape, obloge, pulti in površine nad njimi, vrata navadnih in mikrovalovnih pečic, kuhalnih plošč itd. Pri čiščenju raztaplja in odstranjuje mastne oz. maščobne madeže. Učinkovito odstranjuje umazanijo, ne povzroča lis na površini. Izpiranje ni potrebno. Pri trdovratni umazaniji razpršite nerazredčeno čistilo na površino, pustite delovati nekaj minut, nato z vlažno krpo očistite površino in po potrebi s suho krpo ali papirno brisačo obrišite površino. 

SREDSTVA ZA ČIŠČENJE TALNIH POVRŠIN

Megamax Profi  ProFloor, alkalno sredstvo za čiščenje talnih površin, 5 l

Sredstvo je namenjeno za strojno in ročno čiščenje vodoodpornih tal in talnih površin in vseh obstojnih pralnih oblog v industriji, hotelih, restavracijah, drugih ustanovah, bolnicah, ipd. Učinkovito odstranjuje saje, maščobe, olja in stara loščila.  Priporočajo se sledeče koncentracije v topli vodi: strojno čiščenje: razredčitev 1:8 za umazane površine in razredčitev na 1-2% raztopino za manj umazane površine,
ročno čiščenje: razredčitev 1:3 v topli vodi
Z razredčenim čistilom namočimo tla, po 10 minutah površino obrišemo in speremo s čisto vodo.


SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJO POVRŠIN

Megamax Profi Dez, sredstvo za dezinfekcijo površin na bazi alkohola, 750 ml in 5 l

Megamax Profi Dez je tekoči proizvod, ki se uporablja za dezinfekcijo površin v prehrambeni industriji in gostinstvu, javnih ustanovah (kuhinje, šole, vrtci).  Uničuje bakterije in plesni. Uporablja se nerazredčen (razpršeno na površini ali namočena krpa) in se ne izpira. 


Megamax Profi Baktoklor, sredstvo za dezinfekcijo površin na bazi klora. Koncentrat, 5 l

Tekoče sredstvo na osnovi stabiliziranega natrijevega hipoklorita. Deluje učinkovito na širok spekter mikroorganizmov in virusov. Uporablja se za čiščenje in dezinfekcijo površin v gospodinjstvu (kuhinjski pulti, keramične ploščice, vse vodoodporne površine, kopalnice, WC školjke, umivalniki, talne površine, ipd.), za dezinfekcijo prostorov, naprav, delovnih površin in orodja, posode in zaščitnih oblek. Sredstvo se uporablja razredčeno z vodo in se izpira. 


Megamax Profi DeCalc, sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna in dezinfekcijo, 1 l in 6 kg

Je učinkovito sredstvo za odstranjevanje trdovratnih oblog vodnega kamna in ostalih nečistoč v prehrambeni industriji. Uporablja se za čiščenje vodnega kamna ter uničevanje bakterij in glivičnih spor. Megamax Profi DeCalc razredčite v razmerju 20-50 ml/l vode, z razpršilko ali ročno nanesite na površino in pustite delovati. Površino očistite s krpo in posušite. Za uničenje bakterij je čas delovanja 5 minut, za uničenje glivičnih spor pa 15 minut. Proizvod se uporablja v koncentraciji 2-5 % (20-50 ml/l vode).
 

Megamax Profi Sept Derm, razkužilo za roke na bazi alkohola, 500 ml in 5 l

Sredstvo na osnovi alkohola, ki se uporablja za higiensko dezinfekcijo nepoškodovane kože rok v javnih in zdravstvenih ustanovah, farmacevtskih in veterinarskih objektih, šolskih in predšolskih ustanovah, hotelih, gostinskih objektih, prehrambeni industriji in gospodinjstvih. Vsebnost alkohola: vsaj 70 %. Uporablja se nerazredčen in se ne izpira.
 

ROČNO POMIVANJE IN ČIŠČENJE


Megamax Profi INX, sredstvo v obliki emulzije za emajlirane in  inoks površine, 1 l

Sredstvo v obliki bele emulzije je odlično za čiščenje vseh  površin iz nerjavnega jekla, kroma, niklja in keramike. Lahko se uporablja v gostinstvu, prehrambeni in živilski industriji, kuhinjah. Namenjen je za čiščenje kuhinjskih nap, zunanjosti pečic in konvektomatov, štedilnikov in pečic, opekačev, inoks posode, kuhinjskih pultov in vse ostale opreme iz nerjavnega jekla, kroma, niklja in keramike. S površin  odstranjuje ostanke vodnega kamna, maščobo in druge nečistoče. 


ProfiTreat CFE, sredstvo za čiščenje kavnih avtomatov, 500 ml

ProfiTreat CFE je alkalno tekoče sredstvo brez klora, ki se meša z vodo v vseh razmerjih. Se ne peni, je enostavno za izpiranje in se lahko uporablja v obtočnih sistemih. Učinkovito odstranjuje najtrdovratnejšo umazanijo. Uporablja se za čiščenje kavnih avtomatov v gostinstvu. Lahko se uporablja za vse trdote vode. Ne priporočamo za čiščenje posod iz aluminija, lahkih zlitin in drugih barvnih kovin.
TRGOVINA
ASORTIMA
GOSTINSTVO
ASORTIMA
Sredstvo za strojno pomivanje posode ProWash W
12 l
Več
Izpiralna tekočina Clear Neutral
10 kg
Več
Univerzalno sredstvo za čiščenje vseh trdih površin Blis ALC
5 kg
Več
Sredstvo za čiščenje in razmaščevanje v kuhinji
750 ml
Več
Alkalno sredstvo za čiščenje talnih površin ProFloor
5 l
Več
Sredstvo za dezinfekcijo površin na bazi alkohola Dez
5 l
Več
Sredstvo za dezinfekcijo površin na bazi alkohola Dez
750 ml
Več
Sredstvo za dezinfekcijo površin na bazi klora Baktolor
5,4 kg
Več
Sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna in dezinfekcijo DeCalc
6 kg
Več
Sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna in dezinfekcijo DeCalc
1 l
Več
Razkužilo za roke na bazi alkohola Sept Derm
5 l
Več
Razkužilo za roke na bazi alkohola Sept Derm
500 ml
Več
Sredstvo v obliki emulzije za emajlirane in inoks površine INX
1 l
Več
Sredstvo za čiščenje kavnih avtomatov ProfiTreat CFE
500 ml
Več