ŽGANJE KEJŽAR - HARMONIJA SADNEGA VONJA IN OKUSA
Prelepi griči ob vznožju Pohorja, porasli sadovnjaki in vinogradi, kjer dozorijo najslajši darovi jeseni, so kraj, kjer tamkajšnji prebivalci že stoletja gojijo tradicijo kuhanja sadnih žganj. Iz te tradicije je zrasla tudi žganjekuha Kejžar. Njihove proizvode odlikuje harmonija sadnega vonja in okusa, ki pritegne še tako zahtevnega poznavalca. Vsa žganja so naravni destilati, brez dodanih arom in sladkorja. Likerji vsebujejo poleg žganja še sadni delež ter sladkor ali med.
Večino sadja pridelajo v lastnih sadovnjakih, po načelih »integrirane proizvodnje sadja«, kar pomeni, da:
- je sadje manj škropljeno in
- le s sredstvi, ki v sadežih ne puščajo ostankov škropiv.
Večino sadja pridelajo v lastnih sadovnjakih, po načelih »integrirane proizvodnje sadja«, kar pomeni, da:
- je sadje manj škropljeno in
- le s sredstvi, ki v sadežih ne puščajo ostankov škropiv.