04-06
KATALOG
1.4.-30.6.2024
MAR / 2024

TRAJNOST V VSAKEM KOZARCU VLOŽNIN DROGA /

V slovenskem družinskem podjetju Ahac, kjer upravljamo z blagovno znamko vložnin Droga, pišemo novo poglavje na področju trajnostne naravnanosti. Naša zadnja inovacija vključuje prehod na novo, lažjo embalažo, s čimer bomo letno prihranili kar 9,6* ton stekla. Korak v smeri zmanjšanja okoljske obremenitve je pokazatelj naše predanosti k ohranjanju bogate, več kot 40 letne tradicije ter ohranjanju okolja za naslednje generacije. Ta korak predstavlja pomemben mejnik v prizadevanjih podjetja za trajnostni razvoj, hkrati pa utira pot k zeleni prihodnosti, zgrajeni na odgovornih dejanjih in ne zgolj besedah.

V podjetju Ahac se že vse od svojih začetkov zavedamo pomena trajnostne naravnanosti. V preteklosti, pred več kot desetletjem, smo z zamenjavo večjih, 720 ml kozarcev za vlaganje z novimi, ki so vsebovali manj stekla, letno porabo stekla zmanjšali za približno 24* ton. Skupaj z najnovejšimi prizadevanji pa bo ta številka narasla na kar 33,6* ton. Direktor Ahaca, Roman Moškotevc ob tem poudarja, da je odgovornost do okolja ena ključnih vrednot, ki usmerja delovanje podjetja pri vsakodnevnem delu. Nova embalaža nudi enako raven zaščite, prav tako se z njo ne spreminja prostornina kozarcev. Vse to zagotavlja, da kakovost izdelkov ostaja nespremenjena!

Vložnine Droga so že več kot 40 let del slovenske prehrambene tradicije in so prisotne tako v vsakdanjih, kot tudi posebnih trenutkih. Blagovna znamka je postala sinonim za kakovost, pri čemer velik poudarek dajemo izboru sestavin, večinoma pridelanih na slovenskih tleh ali pri pridelovalcih iz bližnjih držav. Proizvodnja poteka v skladu z najvišjimi standardi EU in sistemom HACCP, visoko raven varnosti in kakovosti pa potrjujejo tudi številni certifikati.



V našem proizvodnem obratu v Središču ob Dravi vlagamo tudi izdelke za različne trgovske blagovne znamke. Tudi pri njih pri manjših kozarcih  postopno prehajamo na lažje kozarce in tako bomo še dodatno porabili približno 7 ton stekla manj.

Prednosti nove embalaže:

Ob tem pa se ohrani: *Ocena prihranka je izračunana na podlagi primerjave z letno proizvodnjo vložnin iste velikosti kozarcev kot pred optimizacijo embalaže.