04-06
KATALOG
1.4.-30.6.2024
Obvestila za javnost
OCT / 2021

OPOZORILO O GOLJUFIJI NA DRUŽBENIH OMREŽJIH

Opozorilo pred lažno objavo zmagovalca Ahac natečaja na družbenih omrežjih.
Na družbenih omrežjih smo zasledili lažni profil, ki naj bi bil podjetje Ahac, s katerim spletni goljufi obveščajo zmagovalca o nagradi na natečaju podjetja Ahac. To obvestilo pelje na ponarejeno spletno stran, kjer so navodila za registracijo t.i. zmagovalca.

Gre za tipično phishing prevaro, zato ne kontaktirajte goljufe in ne sledite navodilom in povezavam v objavah. Prevaro smo že prijavili ustreznim organom.

V primeru, da prejmete neobičajno zasebno sporočilo na omrežju Facebook ali Instagram, ter elektronsko, viber ali kakršno koli drugo sporočilo, ne odpirajte povezave in nikoli ne puščajte svojih osebnih podatkov. Podjetje Ahac vas nikoli ne bi obvestil o nagradi na ta način. Podjetje Ahac varuje vse vaše podatke in skrbi za njih na zakonit način. 

Če dvomite glede drugih sporočil s strani našega podjetja, v Ahacu smo vam vedno na voljo preko elektronskega naslova informacije@ahac.si.  

Lažna sporočila lahko posredujete na SI-CERT (Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost) na elektronski naslov cert@cert.si, nato pa jih čimprej izbrišite.