04-06
KATALOG
1.4.-30.6.2024
Znamke
AUG / 2021

KAR 11 MEDALJ ZA HIŠO VIN EMINO

Hiša vin Emino je v svojo zbirko dodala 11 novih medalj.

Hiša vin Emino gradi svojo zgodbo na kakovosti vin, ki se začne z zorenjem grozdja v vinogradih njihovih zadružnikov in nadaljuje skozi različne procese do negovanja v kleti v Imenem. Nimajo svojih vinogradov, zato je vzajemno sodelovanje z vinogradniki toliko bolj pomembno. Dobro grozdje je temelj, ki jih ponese do kakovosti in priznanj. 

Njihova modra frankinja Eminent je letos prejela kar štiri priznanja, na največjem slovenskem ocenjevanju Vino Slovenija Agra pa so njihova vina osvojila kar šest srebrnih medalj. Prvič se je med njimi znašlo vino Beli cuvée Relief, ki spada pod letošnjo novo linijo.

Nanj so zelo ponosni, saj je to potrditev za novost v ponudbi. Vina Relief so predstavili letos pomladi in z njimi želijo prodreti do vinoljubcev po vsej Sloveniji. 

Na tej poti jim pomaga podjetje Ahac, kot distributer vina Relief, pod katera spadajo modra frankinja, beli cuvée in rumeni muškat. Ta vina nastajajo iz grozdja, dozorelega v šmarsko-virštanjskem vinorodnem podokolišu in so predvsem zelo uglajena in harmonična vina.


Foto: Kozjanski.info