Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in analize obiska tega spletnega mesta. Več ...  
Pozabil geslo?
Natisni

Proizvodnja

AHAC d.o.o.,
PE Središče ob Dravi
Kolodvorska 20
2277 Središče ob Dravi

Matična številka: 5473080007
Glavna dejavnost: predelava in konzerviranje zelenjave
Šifra glavne dejavnosti: 10.390

V PE nas je trenutno zaposlenih 19, glavna dejavnost naše PE je predelava vrtnin in gob ter proizvodnja hrena, paradižnikovih omak in dvojnega paradižnikovega koncentrata.
Proizvodnjo delimo na tri linije:

- linija za predelavo zelenjave in gob. Na tej liniji proizvajamo izdelke z domačo blagovno znamko, to so - kumarice v kisu, rdeča pesa v kisu, paprika fileti v kisu, mešana solata v kisu, ajvar, šampinjoni v kisu, šampinjoni rezani v slani raztopini, feferoni sladki in pekoči v kisu, kisla repa, kislo zelje, čebulček v kisu, olive, praženi šampinjoni z jurčki v olju, praženi šampinjoni v olju.

V naši PE proizvajamo izdelke za BZ SPAR, kot so: ajvar 280g, kumarice v kisu delikates 280g in 670g, kumarice v kisu 670g, rdeča pesa v kisu 620g, paprika fileti v kisu 620g, mešana solata v kisu 620g.

- linija za omake. Na tej liniji proizvajamo izdelke kot so: hren z jabolki, hren, dvojni paradižnikov koncentrat, paradižnikove omake.
- linija za predelavo sladkorja. Na tej liniji meljemo in polnimo sladkor 100 in 200g ter sladkor z vanilinom in pakiramo citronsko kislino 25g.

Sveža zelenjava je upravičeno najbolj zdrava prehrana, ker vsebuje vir prepotrebnih vitaminov in mineralov, zato je najbolje, če uživamo svežo sezonsko zelenjavo vsak dan.
Ker pa nam današnji hitri tempo življenja narekuje drugače, je na razpolago vložena zelenjava, katera ohranja večino hranilnih lastnosti sveže zelenjave, če jo predelamo načrtovano in dovolj strokovno.

V našem podjetju izvajamo redno vhodno kontrolo, kjer preverjamo kakovost svežih vrtnin. Redno se spremlja vsebnost pesticidov in težkih kovin. Proces vlaganja je do priprave končnih izdelkov nadzorovan v skladu z načeli HACCP sistema, kar pomeni, da zagotavljamo varen izdelek za potrošnika. Da smo prišli do najvišje kakovosti izdelka pa nas bogatijo dolgoletne izkušnje, ki jih imamo na področju vložene zelenjave.

Hrana, bogata s hranili in vitamini mora biti pridelana na najbolj naraven način in obsijana mora biti s soncem. Sveže nabrano takoj damo v tako imenovano »hladno verigo« in pridelek v najkrajšem možnem času pod nadzorom predelamo v naši proizvodnji. Tako je zagotovljeno, da se bogata hranilna vrednost zelenjave ohranja vse do začetka predelave.

Iz te najkakovostnejše surovine pripravljamo trajne izdelke s postopkom pasterizacije ali sterilizacije. Ta postopek se skrbno nadzoruje in poteka toliko časa, kolikor je potrebno za konzerviranje izdelka, da ohranja čvrstost plodov in le delno zmanjša vsebnost nekaterih temperaturno občutljivih hranil. Izkazalo se je, da so količine vitamina v pasteriziranem izdelku samo za polovico manjše od sveže zelenjave. Izguba so posledica toplotne obdelave. Nekaj vitaminov pa prehaja v naliv. Vložena paprika, feferoni in ajvar imajo zelo dosti vitamina »C«, zato so še posebej primerni kot njegov dragocen vir v zimskih dneh, ko nam tovrstni izdelki lahko nadomestijo svežo zelenjavo. Zelenjava, ki jo vlagamo je brez konzervansov. Dodatki izdelkom, od vloženih kumaric do paprike in gobic so le sol, kis ter naravne začimbe. Določena hranila se v vodi topijo in se izločajo v nalivu, zato, če je le mogoče, uporabimo naliv in ga ne zavržimo. Primeren je za pripravo raznih solat (francoska, kjer nam nadomesti sol in kis, in tako je jed obogatena z nekaterimi vitamini in minerali).

Eden izmed prvih izdelkov naše sezone vlaganja vrtnin so KUMARICE, katere so dar vrta za vedno mlade. Pri nas skrbno gojimo in vlagamo žlahtne kumarične vrste, kot so Levina in Kornišon. Vlagamo slastne delikatesne in tudi večje kisle kumarice. Vlagali smo tudi kumarice po naročilu kupca (slajše, s pekočimi feferoni in rezane).

PAPRIKA, za katero pravijo, da je izbira pravih paprik lahko težka. Rumena in rdeča paprika pa sta kraljici za vlaganje. Zrela paprika je med vsemi vrtninami najbogatejša z vitaminom C. Njihovi karotenoidi - rumena, oranžna in rdeča barvila se v telesu pretvorijo v vitamin A.

ČEBULČEK ima zaradi vsebnosti flavonoidov in množice različnih žveplovih spojin vse dobre lastnosti naravnih antioksidantov.

MEŠANA SOLATA
(mešanica več zelenjav), katera nam da lepo pestro barvo v kozarcu, to so zelje, kumarice, paprika, korenje in čebula.

GOBICE
so bogastvo rudnin za vse leto. V našem izdelku se tako pojavljajo sveže izbrani šampinjoni vloženi v slano raztopino in kisu, bogati pa so z beljakovinami in minerali, kot sta kalij in fosfor.

OLIVE so kraljestvo slasti za slanokusce. Oljčno olje je že prastari vir zdravja. Zato smo se pri nas odločili, da izberemo in preberemo zelene oljčne plodove.

RDEČA PESA je ujet škrlatni zaklad, je pa zaradi betacianina pravzaprav vijolična. Ustrezno vložena pa velik del svojega rudninskega bogastva, od magnezija, mangana, selena, kalcija do železa in joda obdrži celo leto.

Za FEFERONE pa bi lahko rekli, da so vitaminske petarde. Vlagamo sladke in pekoče feferone. Njihove žlahtne sestavine in kapsaicin uničujejo bakterije, spodbujajo tek in prebavo maščob, zato so hvaležen dodatek močnejšim jedem.

AJVAR je nepogrešljivi spremljevalec vrtnih zabav in mesnih dobrot iz žara. Pri nas to bližnjevzhodno poslastico pripravljamo po našem receptu iz svežih paprik in začimb, zato ga odlikujeta svežina in polnost okusa. Za ljubitelje žlahtno pikantne paprike izdelujemo slasten pekoč ajvar, za ljubitelje bolj blagodejnega sozvočja okusov pa njegovo nepekočo različico.

Vse dobre stvari potrebujejo svoj čas. Če ga nimate na pretek, si ne belite glave. Vse dobrote za vas skrbno preberemo in vložimo takoj, ko dozorijo v nežnem objemu sončnih žarkov. Zato poiščite na policah trgovin našo blagovno znamko.

Predstavitev in osnovni podatkiVizija in poslanstvoKdo smoDružbena odgovornostZgodovina in razvojKadriProizvodnjaKontakti
april 2015