Zgodovina podjetja

Podjetje AHAC d. o. o. je trgovinsko podjetje, ustanovljeno 21. februarja 1991. Osnovno dejavnost je že takrat predstavljala veleprodaja in maloprodaja pijač. Sprva je bila ta večinoma osredotočena na prodajo artiklov slovenskih proizvajalcev, kar smo leta 2004 nadgradili z zastopstvom tujih blagovnih znamk. Hkrati s širitvijo prodajnega programa smo za prodajno podporo kupcem v gostinstvu in maloprodaji vzpostavili lastno potniško mrežo, ki je še danes eden od stebrov delovanja podjetja.

Poslovanje na prvotni lokaciji v Stopčah zaradi kadrovskih širitev ni več zadoščalo, zato je podjetje svoje delovanje razširilo na lokacijo v Šentjur pri Celju. Zaradi povečanega obsega poslovanja in širitve v vse regije Slovenije smo odpirali nove poslovne enote in danes delujeta dve, v Slovenski Bistrici in Jaršah.

V letu 2011 je podjetje razširilo dejavnosti v proizvodnjo vložnin in drugih prehrambenih proizvodov z odprtjem poslovne enote v Središču ob Dravi, kjer proizvajamo izdelke pod lastno blagovno znamko Droga in produkte za mnoge trgovske verige.